לפני מספר חודשים עיצבתי לוגו עבור סטודיו לעיצוב בבלגיה ששכר את שירותיי. הלקוח של אותו סטודיו נקרא Green Recycling ועניינו – איסוף גזמי עצים ופסולת אורגנית לצרכי מיחזור. בניגוד לבריפים קודמים של לוגואים שעיצבתי, כאן הייתי צריכה הסבר מעמיק יותר לעיסוק החברה. מנהל הסטודיו החביב הסביר לי באנגלית במבטא גרמני שמדובר בחוק בל יעבור שם בבלגיה. בעלי הבתים שוכרים גנן לביצוע עבודות הגינה שלהם, אך שלא כמו אצלנו, אין כזה דבר לפנות את הגזם אל מעבר לגדר ולקוות לטוב. פינוי הפסולת הוא באחריותו המלאה של בעל הבית, לרבות פינוי לצורך מיחזור. אותה חברה עבורה נתבקשתי לעצב את הלוגו עוסקת בפינוי הפסולת. מתאמים איתה כשמתאמים עם הגנן. אנשיה מגיעים למקום עם צ'ופר (קוצץ ענפים) שמכין את הפסולת לאיסוף, אוספים ומשנעים למפעל שממחזר אותה.
אכולת קנאה הלכתי לעצב להם לוגו:
עניין המיחזור בארצנו הוא עניין כאוב. אנחנו מתגאים במתקני איסוף הבקבוקים הפזורים ברחבי העיר (מי יותר מי פחות. בת"א לא חסר. בר"ג, עיר הולדתי, ספרתי שניים), אבל תודעת המיחזור הקולקטיבית שלנו כעמישראלחי, ממוקמת עוד מתחת לקו האדום (קרוב למפלס הכנרת). כי מיחזור הוא עניין עמוק יותר – מופרד יותר, אם תרצו. יש זכוכית, בטריות, פלסטיק, מתכות, נייר, מים ויש פסולת אורגנית ודרושה הבנה בעניין וגם הרבה פחים. התחושה שאצלנו, עוד מחנכים בכלל לכוון לפח האשפה, כמו ילדים שלומדים להשתמש בשירותים בפעם הראשונה.
לצורך העניין, הנה אוסף פחים פרטי וקצרצר שמדגים הבדל משמעותי בין צפון הארץ ומרכז הארץ, בכל הקשור לחינוך אשפתי. בזמן שבראש פינה ובבית הלל (שם לא נצפה ולו מתקן איסוף בקבוקים אחד) עסוקים בבדיחות פרובינציאליות כדי לעודד זריקת זבל לפחים:
בת"א, כבר נמצאים בשלב מתקדם יותר:
אבל מה אתם רוצים? כשם שהזכרתי כאן באחד הפוסטים את הדיסאונאנס שמתקיים באיזורנו לא פעם – אם ארגון סביבתי כמו "הירוקים" מזהם את מדרכות העיר בפלאיירים שלו, תוך כדי מסע בחירות, ברור שנתנהג ככה. אין קנסות ואין חינוך. וכנראה שבלעדי אלה, נמשיך בשלנו.
– –
הנה כמה קמפיינים חינוכיים למתקדמים מעבר לים:
קמפיין לעידוד מיחזור נייר במקומות עבודה מבית Trees (מלזיה), בו נשלחו למנהלי חשבונות וכח אדם בחברות שונות סטים של מדבקות אותן נתבקשו להדביק על המשטח השקוף של מכונת הצילום. על כל מדבקה הופיע המשפט Please use both sides and recycle after + לינק לאתר של Trees, כך שכל דף מצולם שיצא מהמכונה נשא את אותו משפט עליו:
עיצוב: jaideep mahajan
הקמפיין נשא פרי. בתוך שלושה חודשים גדל אחוז הכניסות לאתר של Trees ב-68%. כמו כן 113 מנהלי חשבונות וכח אדם דיווחו על חסכון ממוצע של 17% בעלויות נייר בחברה.
cardboardesign – יצרני ריהוט, צעצועים ואקססוריז לבית מקרטונים ממוחזרים הפיקו Give Away – אריזת קרטון לכוסות קפה חם עם טוויסט למשפט Caution: Hot Coffee:
קמפיין (Saatchi & Saatchi, Los Angeles) מטעם ארגון Surfrider האמריקאי, למען עידוד חופים נקיים וגלישה נקייה ובטוחה. לצורך הקמפיין נאסף זבל ממספר חופים בצפון אמריקה ונארז באריזות סטייל 'פירות ים' שהוצגו במספר סופרמרקטים:
– –
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | AbadiGuard
פוסט מצויין. והלוגו שהמצאת יפהפה!
(תגובה זו עשויה מ-94% חומר מתכלה)
כיף לשמוע, תודה הופמן 🙂
– –
למי שזה מעניין – הפוסט גרר אחלה דיון בדה מרקר:
http://cafe.mouse.co.il/topic/1699453/
שיהיה שבוע טוב,
ליאת