האתר של Behance נפתח במשפט: We empower creative professionals to make ideas happen. מדובר בפלטפורמה לאנשי קריאייטיב מכל העולם ומהתעשיות השונות המעניקה מספר שירותים למען עולם קריאטיבי יותר, בואו נאמר, המבוססת על שלושה שירותים עיקריים.
השירות הראשון הוא תשתית להצגת תיקי עבודות, הן עבור מעצבים והן עבור חברות קריאייטיב גדולות המבקרות ודגות כשרונות מפעם לפעם.
השירות השני נקרא "99%" ע"ש הציטוט המפורסם של תומאס אדיסון "גאונות היא אחוז אחד השראה ותשעים ותשעה אחוזי זיעה" והוא כולל מאגרי מידע מסוגים שונים שמטרתם לעזור לאנשי קריאייטיב להוציא לפועל רעיונות. האמצעים: מגזין אינטרנטי המתעדכן על בסיס יומיומי, ועידה חד שנתית וספר הנקרא "Making ideas happen" שנכתב ע"י Scott Belsky, מייסד Behance.
השירות השלישי נקרא "The Action Method" והוא אולי השירות היחודי ביותר. מדובר בשיטה לניהול רעיונות שנועדה לעזור לאנשי קריאייטיב לדחוף את קונספטם קדימה. בשם "ניהול הרעיונות", פותחה אפליקציה שמתפקדת כאפליקציית ניהול משימות כללית (לאו דווקא בתחום הקריאייטיב), אך מנוכסת לציבור הקריאייטיב לצורך העניין. Belsky מסביר שתהליך ניהול רעיון מורכב למעשה משלושה רכיבים מרכזיים:
Action Steps – בדרך כלל יתחילו בפועל – "לעקוב אחרי", "להתקשר ל" וכו'. האפליקציה תומכת ביצירת אותן פעולות, בהאצלתן על באי כח, שותפים, עובדים וכו', וכן במעקב אחרי ביצוען בטווח המיידי ובטווח הארוך יותר ע"פ סיסטמה נבחרת.
References – כל אותם פתקים, קבצים, סקיצות ולינקים שנאספים בדרך. כל מה שמייצר קונטקסט לאותם Action Steps.
Backburners – כל אותן הבלחות, רעיונות מבריקים שמופיעים לרגע ואשר אם אינם מתועדים, או יותר גרוע – מתועדים ונשכחים באיזה ספר, פשוט יעלמו. אותם רעיונות שעולים וצריכים להשמר לשלב מאוחר יותר בתהליך, או שעולים כרעיונות ראשוניים ביותר ומרגישים פוטנציאליים במיוחד, אך דורשים פיתוח.
וכך Belsky מפרט על שלושת הרכיבים:
האפליקציה תומכת בדיאלוג בין משתתפי הפרויקט – הוגיו ומבצעיו, מעקב אחר התקדמות בשלבי הפרויקט ועדכונים אונליין, העלאת קבצים, תיעוד דיונים ושיחות, אירועים קשורים, Activity Feeds ועוד.
זה נכון שהאפליקציה (האינטרנטית והאייפונית) מתפקדת אולי כאאוטלוק משוכלל יותר, אולי כגיבוב של מספר אפליקציות נוספות כדוגמת בייסקמפ. אך משהו בהצהרת הכללית ובקונטקסט של האפליקציה כחלק מהפלטפורמה הביהנסית, ככלי לאנשי קריאייטיב, הופכים אותה לגיטימית. אחד המהלכים שעשו Behance כחלק מהמערך המתודולוגי הוא התייחסות למדיה הקלאסית, הפרינטית (ספרי ניהול וסקיצות), והטמעתה במערך הכללי. הם מכנים את מוצרי הנייר כמוצרי "Addition" המעורבים בתהליך ניהול הרעיון. וכך בעוד שהאפליקציה הינה חינמית, מוצגים לצידה מוצרי נייר בסיסיים אשר מנוכסים גם הם לקונספט הכללי, אותם ניתן להזמין ישירות מהאתר בתשלום, ובכך להעשיר את חווית ניהול הרעיון או המשימה ולצרף לה חווית קנייה של ממש (וכמה ג'ובות לחברים ב-Behance בכל זאת):
פריטים משלימים נוספים, בינהם צבע מיוחד לקיר, אותו מכנים "Idea Paint", שהופך אותו לספר סקיצות ענק, בכך שמאפשר עליו כתיבה ומחיקה:
גילוי נאות: את האפליקציה אני לא מורידה. אני שומרת על מתחם ניהול הרעיונות שלי כעל מקדש. אני עדיין מאמינה בעפרון, בספר הסקיצות ובבהייה, ובצמצום שעות המחשב בשלב הקריאייטיב עד כמה שניתן ולוקחת בחשבון שכמה רעיונות ילכו לאיבוד בדרך. מה גם שהרעיונות הטובים ביותר מגיעים בסביבות רחוקות מהמחשב (ים ועד שירותים) ולכן עליהם להיות מתועדים לא פעם בדרך מאולתרת. התפיסה של מוצרי הנייר כמוצרי תוספת לתהליך, הפוכה לתפיסתי. מבחינתי מדובר במוצרי הבסיס, הלחם והמים של רעיון בראשית דרכו. עם זאת, המערך השלם שנבנה כאן, נועד לכבד את ציבור ההוגים והיוצרים ולהוציא לפועל כמה שיותר רעיונות טובים ולחזק צד חשוב אחר והוא ניהול זמן, ויש שהפתרון יועיל להם ולדרך עבודתם. כהצהרה ומטרה – זה יופי של דבר.
לאתר Behance
לצפייה במסכי האפליקציה ולהורדה
למוצרי הנייר המשלימים
– –
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard
הפוסט הזה הוא הכי כבוד לקונספט.
תודה!
היי ליאת
הפוסטים שלך תמיד קולעים בוּל.
בדיוק הבוקר שאלתי את עצמי, האם לכולם כל כך קשה עם מציאת הרעיון המתאים. אני מוצאת שתהליך החיפוש אחרי הרעיון כרוך אצלי בחיבוטי נפש ולעיתים גם ייסורים. ברגע שהרעיון קיים, תהליך היצירה עצמו מלא בהנאה ובחדווה. לעיתים התהליך הוא גם מרגש ומהנה, אבל לרוב, כפי שכתבתי, יותר סיזיפי. אולי את יכולה לשתף באחד הפוסטים, על תהליך היצירה עצמו (למרות שכבר כתבת, ואני מזדהה עם זה, שהרעיון מגיע לפעמים במקומות הכי הזויים, במקלחת למשל..)
יכול להיות שהפתרון, הוא פשוט לעזוב את השאיפה להמציא את הגלגל מחדש, ואז גם הרעיונות יגיעו
תודה שוב
תודה על התגובות.
האמת שכתבתי לא מזמן פוסט שאולי יענה לך על השאלה: Creative Pause שמו.
אני יכולה לשתף ולהגיד שגם אני מתייסרת כמעט תמיד בתהליך מציאת קונספט. זה לא פשוט וזה תמיד מרגיש לא פתיר. מה שבטוח, כשנמצא הפתרון, אין מאושרת ממני. וכשהעיצוב מובל מתוך קונספט, תהליך היצירה באמת מתמלא בהנאה מרובה, בניגוד לעיצוב שלא מבוסס על אמירה הברורה ליוצר (ואז התהליך מזכיר קצת ועדת קישוט…).
שבוע טוב 🙂
ליאת
בעיני- את, ליאת- כל אלו
ריכוז לינקים מרתקים, תוכן מעניין ושימושי ותמיד קולע
ורעיונות מבריקים אחד אחד !
תודה יקירה, אני מסמיקה לי פה..
מעניין ומרתק, תודה
ליאת, מאוד נהניתי מהפוסט, ואני מסכימה עם הביקורת שלך על מוצרי הנייר של ביהנס, ממש לא מתאים לתהליך יצירתי בעיניי.
בכל זאת, יש אפליקציה של מייקרוסופט דווקא [באסה] שמהווה מעין מחברת דיגיטלית וזה נחמד – onenote.
מה שהכניס אותי לזה היתה דווקא הידיעה על אפליקציה לנייד, שהופכת את התיעוד הלכאורה מנג'ס למשהו די נוח.
בתור לודיט (מלה שלמדתי היום!) אני איתך באולד סקול.
אולי האפליקציות עוזרות אבל מבחינתי כשהקסם הולך זה כבר לא שווה את זה 🙂