פי, איזה דבר!

את הערכה ההזויה הבאה קיבלתי במסגרת פעולת החדרת מותג ברשת טיב טעם. היה זה באחת הפעמים בהם ירדתי נעולת קרוקס צהובות לסניף שמתחת לבית, לצרכי רכישת שקית חלב וגבינה לקפה של הבוקר. עת ארזה המוכרת הלבבית את מוצריי בשקית, שלפה משומקום את ערכת ההתנסות ושאלה אם אני מכירה:

הדבר האחרון שציפיתי מהאינטרקציה הפשוטה כביכול הוא לדון על הרגלי עשיית צרכים נשיים בחיק הטבע – כן, לא, הביאי דוגמאות. תוסיפו לזה את מצב הטרום-קפה בו שריתי, את הלקוח הבא בתור אחרי שהשפיל מבטו אל הכרוב בידיו עד להודעה חדשה ואת עיצוב האריזה עצמה לרבות איורי ההדגמה והסלוגן בגב האריזה: "בהצלחה! חייך עומדים להשתנות… (-:" –

בא לי למות.

החדרת מותג לשוק היא פעולה שנתפסת לא פעם כאגרסיבית. זה קורה מסביבנו כל הזמן. מוכרניות ברשתות הפארם שמפרידות בינך לבין השמפו לשמו התכנסת, כדי להמליץ על מוצר חדשני לעור הפנים (שכשחולפים על פניהן בניסיון לצמצם את האינטרקציה, הן דואגות שתרגישי כמו פושעת ששוב הצליחה להמלט), נציגי חומוס ושאר ירקות בסופרמרקט (אף פעם אי אפשר להיות בטוחים איפה הכפיות החדשות והמשומשות), דוחפי עלונים בסביבות הומות אדם (להתנסות חינם: הגיעו למתחם דיזינגוף סנטר בצהרי יום שישי) ושילובים קונספטואלים יותר כגון דוכני יוגורט פלוס הרכיב הידידותי אלקזאי עם נקודת הזינוק למרתון תל אביב.

במקרה זה, יותר מאי פעם, האימפקט הכללי שנוצר מהדרך בה הוגש לי המוצר, במקום בו הוגש ובאריזה הלא נעימה שלו יצרו אצלי אנטי די רציני כלפיו, על אף הפתרון המעניין ביסודו.

חקרתי קצת בעניין וגיליתי שמדובר במוצר הולנדי. דף הבית הגלובלי מהווה צומת לאתרי המוצר ברחבי העולם:

מסתבר שכל אומה אימצה לעצמה שפת מותג משלה. האלמנט הגרפי המשותף הוא הלוגו וגם כאן מובאות אינטרפרטציות שונות החל בצבעוניות, הצללות וכלה בתוספות של אלמנטים (תילתן בלוגו הישראלי למשל):

ובעוד שבמרבית המדינות מתבצעת החדרת המותג בעיקר באמצעות חלוקת ערכות התנסות במסגרת אירועים, פסטיבלים ורשתות כאלה ואחרות (הדרך הקלה והמאוסה כאמור), מצאתי צדיק אחד בסדום. יותר נכון בונקובר, קנדה ( קריאיטיב: Big House Communications):

על מנת לקדם את המוצר, הוחלפו שלטי השירותים של הגברים והנשים בבר מקומי.
כשנכנסו הנשים אל השירותים (הגבריים במקור), נתקלו בשילוט משולב, על הרצפה ועל הקיר (+ערכות התנסות קצת יותר יפות ממה שאני קיבלתי):

בנוסף לערכות ההתנסות, הוצעו גם קופונים שהודפסו על גלילי נייר טואלט:

ומה על הגברים שנכנסו לשירותים הנשיים, אתם שואלים? להם חיכה השלט הבא:

תמונות הקמפיין מתוך Ads of the world

– –

ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard

13 מחשבות על “פי, איזה דבר!

  1. לא הבנתי אם בסוף לקחת את הערכה שהוגשה לך ואם ניסית להשתין בעמידה ולראות כמה זה כיף ונעים ונחמד.

  2. מה זאת אומרת 'תמסר למרבה במחיר'? הרגע כתבת שקבלת אותה חינם! את מנסה לעשות קופה על הגב שלי?

  3. היי.
    פוסט ומוצר מעניינים. גם מאוד אהבתי את ההשוואה המידיתית שלך לשווקים שונים בחו"לח.
    מעניין גם שלקחת את המוצר הביתה – אבל לא ניסית (עדיין).
    הייתי שמח לדעת איזה קמפיין אפקטיבי יותר – זה שאת לוקחת דוגמית הביתה – למרות ואולי בגלל הדרך האגרסיבית והמביכה שלא במקום או קמפיין שמוצג במקום הנכון (שירותים) -אבל בסביבת התנסות ציבורית.

    תחושת הבטן שלי אומרת שיעיזו לנסות יותר בבית, בשקט ובפרטיות יותר מבמקום ציבורי. מצד שני, יכול להיות אפקט התנסות חברתית בשירותים משותפים.

    ההנחה שלי מתבססת על זה – שבמקרה הנ"ל לא מספיק ליצור מודעות גבוהה – צריך להניע להתנסות. השלב הבא הוא לרכוש לעצמך ולהמליץ לאחרים…

    ולאיזור היצירתי:
    הייתי מוסיף בדיקת הריון על גבי הקרטון…
    או משהו יומיומי יותר –
    בדיקת צבע שתן – האם שתית מספיק מים (צהוב זה לא טוב…) [לשיווק עם בקבוקי מים…]
    בדיקת אחוז אלכוהל בשתן – האם שתית יותר מדי אלכהול… [כחלק מקמפיין פרסום של בטיחות בדרכים]
    זה גם יתן תירוץ מצויין להשתמש באופן קבוע.

    ולאופן שיווק יעיל יותר – להוסיף דוגמיות לחבילות של תחתוניות/טמפונים. זה יגיע רק לקבל המתאים ויפתח בפרטיות ובמקום שמאפשר התנסות מיידית. בלי רעש ציבורי. יעבור מפה לאוזן.
    ולאמיצות (ואמצים) מבינכן – סוף-סוף גם את יכולה לעשות תחרות מי משתין רחוק יותר… [דבילי, אני יודע.]

  4. קודם כל, העיצוב הגרפי של המוצר הישראלי מזעזע. הנה אמרתי את זה. הוא מזכיר עיצוב שעושים למקומון שכונתי.
    זה שעוד לא ניסיתי את זה, אולי אומר הכל. משהו בעטיפה הגרפית הבוטה ובדרך בה הגיע המוצר אלי, פשוט עשה לי רע. ואני חושבת שהרעיון מדליק לאללה.
    בקמפיין המגניב שעשו בקנדה יש משהו אינטימי בכל זאת. לא נראה לי שהייתי מתנסה במוצר בשירותי הבר, אבל בטוח שהייתי מכניסה אחד כזה לתיק. האפשרות קיימת.
    הפנייה והטון הכלליים בקמפיין זה הרבה יותר מדוייקים, מחוייכים ונינוחים.
    בטקסט הנילווה להצגת אותו קמפיין נכתב:
    "It only took a few brave women to spark a chain reaction that spilled out of the washroom, onto the street and into neighboring bars". כך שהאפקט הזה חשוב ביותר, מעבר לפנייה האישית. הנה לך המודעות הגבוהה (באזז).

    לגבי האיזור היצירתי – אחלה סיעור מוחות עם עצמך 🙂
    לעניות דעתי, התוספות הן תוספות שמעמיסות על המוצר שיש לו מסר בילט אין משל עצמו. דווקא השיווק כהצמדה למוצרים משלימים נשמע לי מצויין. הרבה יותר מדוייק מהאינטראקציה המביכה בטיב טעם.

    🙂
    ליאת

    1. מסכימה עם העיצוב הגרוע, היה צריך להות נקי ומרומז ולא כל השכבות החצי שקופות עם המעברים בפוטושופ, ובכלל.
      אישית הייתי שמיחה לקבל ערכה כזאת – למשל בעמדת חלוקה בבתי מרקחת או פארמים למיניהם, מלווה עם טקסט מתאים – כמו שאמרת חוש הומור חיוך ונינוחות, שם לפחות לא תוקעים לך את זה ליד עם הירקות והגבינה.

  5. איזו דרך להתחיל את הבוקר….
    פוסט נפלא כהרגלך
    והקמפיין בקנדה… אין ספק שהייתי לוקחת הבייתה.
    איך את מוצאת את הדברים האלה?
    תודה

  6. הייתי בטוחה שזה טישו או עץ ריח. אולי מוטב שהיה.
    אבל המוצר מדליק, גם אם להערכתי לא מתאים לנשים אחרי לידה (אם כבר ירדנו נמוך)

  7. מותגים אין ספק שכולנו אוהבים אפילו האנשים שאומרים שהם אינם קונים מעולם מותגים,הם עדיין קונים מדי פעם מותגים מוצרים כמו לדוגמא נייק אדידס ,הם מוצרים מצליחים מזה שנים רבות,ועדיין רק עצם השם רובם יעדיפו לקנות את המותגים הללו.

תגובות

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s