על רקע המתיחות בעולם הערבי, חילופי השלטון והמרד, השיקה השבוע Better Place את תחנת ההחלפה הראשונה בקרית עקרון. שי אגסי, יזם הפרויקט, יסד את החברה על רקע החזון של עולם שאינו תלוי בנפט ובמדינות המפיקות אותו. במילים אחרות, יעשה לנו טוב לא להיות תלויים בעולם הערבי.
ובעוד Better Place ומתחרותיה בשוק פועלות להשיג מציאות שכזאת, התאגד לו ארגון שנקרא Plug In America, ארגון ללא מטרות רווח, המורכב מנהגים שחזונם הוא ביטול התלות באנרגיה ושמירה על אוויר נקי, ששמו לעצמם מטרה להכין את הציבור כולו לקראת אותה מהפכה שבדלת. הם אגב נוהגים כבר על רכבים חשמליים, חלקם כבר מתחילת המילניום, ומטעינים את רכבם בחנייתם הפרטית במשך הלילה. אחת הדרכים שלהם לשווק את חזונם הוא פרסום סרטונים ב-YouTube אותם הם מכנים Public Service Announcements או בשם המקוצר PSAs. מבחינתם, העולם עומד לעבור לרכב חשמלי ויש לעדכן את הציבור שאינו מודע לכך או שמוטעה ע"י גורמי שוק אינטרסנטיים, לרבות חברות רכב שטוענות שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה.
מאחר ומדובר בארגון ללא מטרות רווח, תקציב פרסום לא היה. אבל היו לא מעט מתנדבים ופעילים. היו גם לא מעט תובנות הקשורות בפחדים של הציבור ובהטעיות שהושרשו בנושא ותשובות מוכנות בכיס, מניסיון כמובן. וכך, כל חברי הארגון, מחזיקי הרכבים החשמליים והאג'נדה, הפכו באחת לאנשי טלוויזיה: מפיקים, במאים, תסריטאים, צלמים, מאפרים, מלבישים ושחקנים.
הנה 3 סרטונים מתוך ה-7 שהופקו:
למי שמכיר, הרפרנט מתבהר בשנייה הראשונה. מדובר בטייקאוף למערך הפרסומות של אפל (Mac vs. PC):
הפורמט של Mac vs. PC מבוסס על אנלוגיה בסיסית בין שני מוצרים קיימים. הדיאלוג שנוצר בכל סרט עוסק בערך או בפיצ'ר ספציפי ומנמק בצורה פשוטה והומוריסטית (דרך מצויינת להפיג פחדים ודיעות קדומות) למה עובד טוב יותר במקינטוש. הרקע הלבן, מינימום העזרים (שני אנשים מדברים כתשתית, ובהמשך תוספות של אוביקטים / אנשים נוספים) וההתמקדות כל פעם בערך אחד, עושים את העבודה מצויין, שלא לדבר על התאמה נפלאה לערכי המותג של אפל. פשוט, לבן, נקי. ידידותי למשתמש, ערכים שבאים לידי ביטוי בכל מוצר ואריזה מבית apple (מערך בבחינת Case Study בבתי הספר לעיצוב בארץ ובעולם). לרכוב על אותו פורמט מוכר, להסיט אותו אל עולם הרכבים ולהציג באמצעותו את יתרונות החשמל על פני הנפט זהו מעשה מדוייק שיווקית, במינימום משאבים (כמו שאני אוהבת). ואכן, חברי הארגון השיגו חשיפה נאה באמצעות אותם סרטים.
אגב, מעניין לגלות את ה-Spoofs הנוספים שנעשו על סדרת הפרסומות המוכרת על ידי משתמשי פי סי שלא נשארו חייבים. הנה כמה דוגמאות:
– –
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard