על צימרים וחווית משתמש

מבחינתי, אין על תל אביב. עם כל הג'וקים בקיץ (ה-פחד שלי), בעיות החניה (השיא שלי הוא חיפוש חניה במשך שעתיים וארבעים דקות באיזור תל אביב הקטנה, כשעוד גרתי שם) ובאופן כללי המדיניות של רון חולדאי. אבל בכל הקשור לחופש – אני מאוד אוהבת את צפון הארץ. בדגש על אצבע הגליל. ביקור בבניאס נחשב למרענן הרשמי של הקיץ עבורי. וגם אין על ראש פינה, מושבה קסומה עם ניחוח של פעם (פלוס מסעדת ג'עוני עם משחקי חשיבה שמגיעים לשולחן לפני האוכל).
הבעיה היא איך בוחרים צימר. להקים צימר כל אחד יכול. גם כאלה שתודעת השירות שלהם מנותקת מגופם. מה כבר צריך בעצם? ג'קוזי פינתי, תמונות שמן שצויירו ע"י בעל/ת הצימר / השכנ/ה של בעל/ת הצימר ושם פרובנציאלי העושה שימוש באחד או יותר מהמונחים הבאים: פקאן/בקתת ה-/קסום/קסם/בטבע/הבית של/אחוזת/שלווה/בנחל/ירוק/חוויה.

על צימרים ואינטרנט

המעניין הוא שבכל הקשור לעיצוב גרפי, בהתבסס על מחקרי האישי על פני שנים (במהלכן תרתי מפעם לפעם אחר אירוח כפרי בצפון), נדמה שרוב בעלי הצימרים מיישרים קו עם אותם הסטנדרטים.
עד לאחרונה, נראה שיותר צימרים החזיקו אתרים משל עצמם, על דומיין פרטי, ואפשר גם היה לזהות סטנדרט אחיד ברמת העיצוב עצמו (לא מעט אתרים המשלבים רקעים דמויי עץ, עם פרפרים שעפים ברחבי הפריים ותמונות שנראה שצולמו ע"י בעל/ת הצימר). כיום, ההתנהלות האינטרנטית של מרבית הצימרים היא כחלק מפורטלים בתחום המאפשרים לבעלי צימר לפתוח ולתחזק אתר בית. לא יודעת אם "אתר" זו ההגדרה המדויקת, אך הכוונה לעמוד "אודות" אחיד לכוווולם, המשלב גלרית תמונות (איכות הצילום מאוד השתפרה, הודות לפניה לצלמים מקצועיים), מחירים, מבצעים (גם קופונים), נתוני תפוסה לפי חלוקה לחדרים, טופס יצירת קשר ומערכת דירוג.
אני מניחה שלבעלי הצימר קל יותר לתחזק את דף הצימר כחלק מאותם פורטלים, שלא לדבר על דירוגים גבוהים במנועי החיפוש. הפורטלים נתפסים בעיני האורח הפוטנציאלי כמקום המקבץ את כל האפשרויות ונותן מידע אמין ומהימן. אך לתחושתי ולאחר שבדקתי בצורה אקראית מספר צימרים, בכל הקשור לדירוג הצימרים, יש מי שמחליט מה יפורסם. אחרת, קשה לי להסביר איך קרה שלא נתקלתי בביקורות אמיתיות ובדירוגים נמוכים.

אז איך היה?…

נתחיל מההתחלה. את הפוסט הזה אני כותבת מתוך כעס. כתיבה לא פעם מרגיעה אותי. חזרתי עכשיו מהצפון טעונה שלילית, לאחר שנפלתי על צימר מאוווווד לא מפנק. באופן פרדוקסלי, הוענשתי כ"מעצבת גרפית" מאחר והצילומים היפים של הצימר הצליחו חזותית להפיל אותי בפח. בעקבות חוויה לא נעימה שנבעה מטיב הצימר ומהתנהגות בעלת הצימר, חזרתי לתל אביב מוקדם מהרגיל, נטולת האנרגיות אותן קיוויתי לטעון וחדורת מוטיבציה לטקבק את העניין ולא בעילום שם, במסגרת ביקורות צימרים שאותם פורטלים מאפשרים לכתוב, כך קיוויתי.

באתר zimmer לדוגמא, בעמוד הצימר הספציפי קיימת אפשרות לכתוב המלצה, אך מצויין שם כי האתר לא מפרסם ביקורות גולשים אלא המלצות בלבד. זה די הצחיק אותי, מאחר ובטופס ההמלצה יש אפשרות לסמן גם כוכב אחד (מקרה קלאסי של פוליטיקלי קורקט). כשמסיימים לכתוב ולשגר את ההמלצה מקבלים הודעה שהדבר תלוי באישור בעל/ת הצימר (יצא שכתבתי ביקורת חריפה שנשלחה ישירות לבעלת הצימר וברור לי שתעצר שם…). מה שמסביר את הדירוגים הגבוהים באופן כללי.

קחו לדוגמא את פורטל Weekend. בראש כל דף צימר שכזה מופיע מספר חוות הדעת ודירוג האתר. בחיפוש אקראי, בין אם מדובר בדירוג אחד או במספר גבוה של דירוגים, הממוצע לרוב הוא 5 כוכבים מתוך 5. ויש פה ושם גם 4.5. מתחת לזה פשוט לא מצאתי (מוזמנים לתקן אם אני טועה).

באתר צימרים ציפורים קיימת הצהרה בנושא שיטת דירוג מהסוג שחיפשתי. יכול להיות שכך זה עובד, אך מבחינת חווית משתמש, התחושה היא אחרת. ב"גולשים ממליצים" מופיעה ביקורת בין 4 ל-5 כוכבים בלבד (זאת לא רשימה מדורגת מאחר והביקורת של 4 הכוכבים מופיעה בין לבין ביקורות של 5) ובאפשרויות המיון ניתן לבחור ב-מחיר נמוך, מחיר גבוה או דירוג (גם בדף האחרון של הדירוג לא מצאתי משהו מתחת ל-4 כוכבים). יכול להיות שכולם כל כך מרוצים?

המבקר

ואז הגעתי לאתר הזה. מדובר בקבוצת חברים מראש פינה, כולם אנשי מקצוע, בעלי נסיון בתחום תיירות הפנים, אשר החליטו לאפשר למבקרים בבתי מלון או בצימרים להביע ביקורת אמיתית. בין אם טובה ובין אם פחות. ללא סינון, ללא מניפולציות. מן הצד השני, ניתנת האפשרות לבעלי הצימר להגיב, לעקוב והכי חשוב ללמוד מטעויות. מיזם שכזה מטרתו להעלות את האיכות ולעצור לא פעם רדידות בתחום שיכולה להתבטא בתודעת שירות נמוכה ואי עמידה בסטנדרטים ראויים, כפי שמשתמע למשל מטוקבק כזה:

לעורך התוכן של אתר "המבקר" קוראים אביב. ובשיחת הטלפון שלי איתו הוא עשה עלי רושם טוב במיוחד, בדגש על יושר ואמינות ונראה שהוא פועל מתוך שליחות ותובנה עמוקה בתחום. "השקענו לא מעט כסף במיזם הזה", הוא אומר לי. וזה לקח 3 שנים של עבודה. בעלי הצימרים לא ממש משתגעים על המיזם הזה, אבל כפי שלמדנו מהמחאה החברתית בקיץ האחרון, רגולציה זה דבר חשוב וטוב. "אתר האינטרנט המבקר, הינו אתר האינטרנט היחידי הבלתי תלוי ואובייקטיבי, המאפשר לאלפי נופשים לדרג את החופשה שלהם ולהשמיע את דעתם האמיתית והאובייקטיבית על המלון, הצימר או אתרי האירוח בהם ביקרו. השמעת ביקורת בלתי תלויה ודירוג אובייקטיבי על פי פרמטרים שונים בחופשה (מצד נופשים ששהו במקום כמובן), מאפשרים לגולש הממוצע לקבל אינדיקציה משמעותית בקבלת החלטה לגבי אתר החופשה הבאה שלו. כמו כן, כל נופש יכול באמצעות האתר להפוך עם הזמן למבקר מקצועי שדעתו נחשבת בעיני הגולשים והמלצותיו או אזהרותיו מהווים אבן דרך בבחירת החופשה הבאה שלהם".

האתר מאפשר כתיבת ביקורת על כל צימר/בית מלון פעיל. ואם אינו קיים ברשימה הארוכה והנגללת, ניתן בקלות להוסיף אותו. יש מקום לדירוג ע"י סליידר (מ'טעון שיפור' ועד ל'מעולה') וזהו חידוש מרענן מאחר והחוויה יותר תחושתית מאשר להזין מספר או כוכב מ-1 עד 5. לפעמים זה איפשהו באמצע.

הפרמטרים בדף הביקורת נבחרו בקפידה ובהתאמה לסטנדרטים בינלאומיים המקובלים בתחום דירוג אתרי הנופש. המערכת בנויה בטכנולוגיה המאפשרת לבצע סינון ראשוני ברמת הביקורת ולגלות כתיבה ע"י רובוט או מצבים של ניגוד אינטרסים (למשל ביקורת מטעם מתחרה). אחד התנאים לפרסום הביקורת הוא הוכחה שהמבקר (תרתי משמע) אכן ביקר בתאריכים שציין. הבדיקה נעשית מול בעל הצימר או לפי המצאת אישורים מטעם המבקר (לצורך העניין – הצגת חשבונית של הצימר). מעבר לכך, בעלי הצימר אינם יכולים להתערב בתכנים, אך מוזמנים להגיב להם קבל עם ועדה, גם כאן הדבר מבוסס על תובנה חשובה: "ההתייחסות המיידית של אתרי הנופש לדברי הביקורת השונים שנכתבו על ידי האורחים שלהם, ממחישה עד כמה חשובה או לא חשובה להם השמעת דברי הביקורות של לקוחותיהם. במידה ואתרי הנופש מגיבים בצורה עניינית ומקצועית לדברי ביקורת שליליות מתוך מגמה לשפר ולהטיב עם המבקרים הבאים, מן הראוי שהם יקבלו מצד הגולשים הזדמנות שנייה. מלונות או צימרים המעדיפים לא להתייחס לדברי ביקורת שלילית, נתפסים בעיני הגולשים כאתרי נופש בעלי עמדת חולשה ורצון נמוך לתקן ולשפר למען ביקורות טובות יותר. האיזון החוזר בין לקוח לנותן שירות הינו מרכיב חשוב בכל השמעת דברי ביקורת בעידן הצרכני המודרני של ימינו. דיאלוג בין הצדדים (אורח ומארח בעניין שלנו) יוביל לשירות טוב יותר, איכותי יותר ומבטיח שביעות רצון גבוהה מצד כל לקוח בפעם הבאה!".

מעבר למערכת הביקורות, האתר מציע בלוג עם פוסטים חשובים בתחום, בינהם מדריך לתיירים בישראל הכולל דגשים לבחירת צימר/בית מלון וטיפים לעוסקים בתחום הביקורת על ענף האירוח והמלונאות בישראל. עכשיו, כדי שהאתר הזה יוכל להתקיים, כדאי שאנחנו, ציבור המבקרים, נבקר גם שם.

לאתר המבקר

– –

ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard

12 מחשבות על “על צימרים וחווית משתמש

  1. את אתר "המבקר" לא הכרתי, טוב להכיר, אבל לגבי האתרים האחרים(הפסגה למשל) כבר מזמן הגעתי למסקנה שמטרתם העיקרית היא לקבל את הכסף מבעלי הצימר. אגב, זאת הסיבה העיקרית למה אני ממשיכה כבר שנים רבות לשלם כל חודש לאתר "מפה" שבהחלט מאפשר לי להציץ גם לביקורות הפחות טובות, לבדוק ולהתרשם מאמינות המבקר(אם הוא כתב- "נפלא הייתי עם הילדים והתמוגגתי מכל רגע"- על עשרה מלונות שונים ברשת ישרוטל למשל) ומקום מעולה להתפעם מחד ןלהוציא קיטור מאידך.

  2. גם אני חושבת ש'מפה' טובים.
    הם שומרים על סטנדרטים טובים וההמלצות שלהן (אותן אני מכירה בעיקר מספרים שאני קונה מדי פעם) לרוב לא מאכזבות.

  3. חבל לי שהחופשה לא הייתה מוצלחת. למרות זאת כתבת פוסט חזק ויפה. בעיני זו דוגמא מצויינת ליכולות שיש לאנרגיה שלילית.
    יש לי הרגשה שאנרגיה שלילית נותנת תוצאות חזקות בהרבה מאנרגיה חיובית.
    למשל, ילדים עניים שחולמים להיות שחקני כדורסל/כדורגל.
    הלוואי ויקומו לנו מנהיגים מתוך אנרגיה שלילית. עם תיסכול וזעם ורצון פנימי חזק לשנות ולהצליח.

    בקיצור, סטארט-אפ: מכונים שטוענים אותך באנרגיה שלילית. אתה יוצא זועם וכועס ועם כוחות אדירים לעשייה ושינוי.

  4. זה מאוד נכון.
    אני רק חושבת שבמקרה הזה החלטתי לקחת את האנרגיה השלילית (החזקה) ולפני שלב ה"ביצוע" לתרגם אותה לעשייה חיובית בסופו של דבר.
    בצורה מאוד מודעת שמתי לנגד עיני את הערך "צדק" ולא "נקמה", מה שמשנה לגמרי את המטרות והדרך, זהו לא תמיד מצב דיפולטי…

  5. אני רוצה להביא לידיעתכם את תגובתו של רועי אנגל, מהפורטל Weekend:

    ליאת שלום רב,
     
    קראתי את הפוסט המענין שלך בענין "על צימרים וחווית משתמש".
    אהבתי את הבחינה המעמיקה על עולם חוו"ד צימרים בכלל ועל צימרים באינטרנט בפרט ועל כך שאפו.
     
    ברשותך, אבקש לצטט אותך בקטע מהפוסט:
"קחו לדוגמא את פורטל Weekend. בראש כל דף צימר שכזה מופיע מספר חוות הדעת ודירוג האתר. בחיפוש אקראי, בין אם מדובר בדירוג אחד או במספר גבוה של דירוגים, הממוצע לרוב הוא 5 כוכבים מתוך 5. ויש פה ושם גם 4.5.
    מתחת לזה פשוט לא מצאתי (מוזמנים לתקן אם אני טועה)." – אם מזמינים אותי, שמחתי להגיע 
     
    מצאתי לנכון להביא לידיעתך את עמוד הצימר בין עצי הדובדבן, בו יש חוו"ד עם דירוג של 1.8 כוכבים. ראי גם את אחוזת אלטונא.

    לגופו של ענין, אתר הצימרים Weekend מבקש לשקף את המציאות כפי שהיא, במידה ומדובר בחוות דעת משמיצות אנחנו מבצעים בירור מעמיק אל מול בעל הצימר, יוצרים איתו קשר מבררים האם ברמת הגולש היה אצלו ומבקשים תיעוד של תאריך וכן אסמכתאות מהגולש.
    במידה ונמצא אמת בביקורת וכן הצדקה לפרסומה, אנחנו מבקשים תגובה מבעל הצימרים, על מנת באמת לשפר את ענף הצימרים בישראל ולגשר על הבדלים שונים בציפיות בין המארחים למתארחים.
     
    ביקורות רעות אפשר למצוא בלי סוף , זה יכול להיות "קולגה" לענף או סתם משמיץ אקראי אותם משמיצים יכולים לכתוב ביקורות ללא . בהערת שוליים, לפעמים יותר קל לנו להקשיב לביקורות שליליות מאשר לחיוביות. (לפעמים זה גם יותר כיף לא? )
    אתר Weekend בא במטרה לגשר על הציפיות בין האורחים למתארחים ולתת תמונה מציאותית ככל הניתן. בהמשך לפוסט שלך, אנו נפעל להרחיב ככל שביכולתנו את מנגנון הסינון המפורט לעיל.
     
    אבקש להודות לך על ההתייחסות והביקורת הבונה,

    רועי אנגל.
     

    1. ליאת, רציתי רק להוסיף, אפרופו חוויית משתמש, שדווקא באתר "המבקר" יש חסרון גדול והוא שאין שום אינדיקציה היכן נמצאים הצימרים המדוברים ומה הדרך ליצור אתם קשר. רשום רק שם הצימר, וזה לא ממש הופך את האינפורמציה שבו לנגישה אלא יותר דרך לשחרור לחץ וביקורת. (אני לא יודעת אם הבעיה היא אצלי, אבל זאת פעם שלישית שאני מנסה להגיב כאן ולא מצליחה…הייתכן?)

  6. היי סיגל,

    אני אתחיל דווקא מהסוף – לא ידעתי שיש בעיה להגיב לפוסטים שלי. אשמח לקבל ממך פרטים נוספים למייל שלי: liat@abadiguard.com. תודה.

    לגבי ה-UI באתר המבקר, אני לא חושבת שהוא מושלם.
    הוא גם סובל מתאימות קשה ל-mac (עדכנתי את אביב, בעל האתר, בנושא).

    אני מנסה להגדיר את קהל היעד של האתר ובאיזה קונטקסט הוא מגיע אליו.
    לצורך העניין, כשאני נכנסתי לאתר, זה היה לצורך מתן ביקורת. ידעתי טוב טוב באיזה צימר מדובר ולכן פרטיו היו עבורי משניים. (אגב, בשדה החיפוש, לדעתי החזרה על הביטוי "צימר" לפני כל צימר מיותרת, מה גם שיש פילטר "צימר" בדרופ דאון שמשמאל לשדה החיפוש).
    מהצד השני, אני מניחה שיגיעו אליו אורחים פוטנציאלים שמצאו מספר צימרים בפורטלים כאלה ואחרים ורוצים לבצע בדיקה אמינה לגבי טיבם. גם כאן, המשתמש מגיע עם ידע לגבי מיקום הצימר.
    באותו עניין הכפתור "כניסה לאתר הנופש" מטעה, משום שהוא מוביל לדף הביקורות בלבד בגוף אתר המבקר.

    אני כן חושבת שרצוי שהאתר יהפוך עם הזמן לפורטל משל עצמו, מעין one stop shop לאורחים פוטנציאלים וככזה עליו לספק מידע נוסף – מתמונות ומחירים ועד לנתוני תפוסה ואפשרות ליצור קשר, מאחר והוא מאלץ את המשתמשים לזפזפ בינו לבין פורטלים אחרים שכן נותנים נתונים כאלה.

    וזה על קצה המזלג..

  7. אחלה פוסט.
    לי באופן אישי ברור שאתרים שמקדמים ביקורות אמיתיות (שבהמון מקרים הן לווא דווקא חיוביות), הם האתרים שבטווח הארוך יהפכו לפופולריים, בגלל שזה מה שמעניין את המשתמש.
    הסיבה שהאתר tripadvisor.com הוא כזה אתר מעולה, הוא בדיוק בגלל כל ה"השמצות". אז כן, אולי חלקן מוגזמות, או של המתחרים, אבל בסופו של דבר, כשיש מאסה קריטית של ביקורות האמת יוצאת לאור, ולפי זה אנשים בוחרים.

    גם אני התעצבנתי בפעם האחרונה שחיפשתי צימר על זה שלא היו ביקורות לא מפרגנות בשום מקום (מה שאוטומטית הופך את כל הביקורת ללא רלוונטיות). לא הכרתי את ה"מבקר" אבל מעכשיו אני אבדוק שם.

  8. תודה רן.

    בגדול, אני מאוד מסכימה איתך.
    אבל בניגוד ל-tripadvisor שמרכז כמות אדירה של משתמשים, אנחנו מדינה קטנה ובתחום הצימרים יש היצע גדול, אולי מדי. וכישראלית מצויה, שיודעת איך הדברים עובדים פה, אני מניחה שצימר חדש ואיכותי בפירוש יכול להפגע מביקורות לא אמינות שמטרתן לפגוע בו (ע"י צימר מתחרה או מי מטעמו, שלא לדבר על התאגדות צימרים ותיקים יותר שיכולים להתנגח בו כקבוצה).

    לכן, יש חשיבות בעיני לבחינת אמינות הביקורת וזה משהו בו אתר המבקר מתגאה.
    כשאני אומרת 'ביקורת' אני מתכוונת לרעה ולא פחות מכך גם לטובה.
    כשם שציינת, הפורטלים בתחום שופעים בביקורות חיוביות והתחושה שאני לפחות קיבלתי היא שאולי לא תמיד מדובר באורחים. הרי כל עוד לא מדובר בהשמצה, הצורך באימות נתונים פחות חשוב, אולי.

    עוד נקודה מעניינת (בהשראת שיחה שלי בעניין עם קולגה שחשף בפני עובדה נוספת):
    כחלק מפעולות שיווק הרחבות של ישובים בפריפריה, מוצעות לא פעם לרוכשים קרקע הטבות בדמות "צימר חינם".
    נדמה שמדובר לא רק בעידוד המעבר לפריפריה, אלא גם במכירת חלום "ניהול צימר", שכאמור, לא בהכרח מתאים לכל אחד. אירוח זהו בפירוש מקצוע מבוסס יכולות ונסיון.
    וכל עוד העניין הזה לא ברור, מערכת דירוגים אמינה היא יותר מהכרחית.

  9. שלום לכולם…
    בראשית דבריי אני רוצה לומר תודה לכל המשתתפים בדיון המעולה הזה.
    אתר המבקר הנו אתר ייחודי וראשון מסוגו בישראל אשר מעניק במה איכותית ומקצועית להבעת חוות הדעת וביקורות הגולשים חינם !.

    בפעם הראשונה בישראל קיים אתר אובייקטיבי ובלתי תלוי באף גורם כזה או אחר אשר נותן בית לביקורות חיוביות ושליליות כאחד על אתרי נופש – צימרים ובתי מלון.

    תחום הביקורות בפורטלים בישראל בעייתי מאוד והסיבה לכך פשוטה – בעל צימר/מלון אשר מפרסם את אתר הנופש שלו באחד מהפורטלים הגדולים ומשלם לבעל הפורטל על בסיס חודשי (מנוי) עבור פרסום, לא ייתן שיכתבו עליו ביקורת שלילית וזה לא משנה אם היא לגיטימית או לא. אחרת בעל אתר הנופש יפסיק לפרסם אצלו בפורטל – זו עובדה קיימת בלתי ניתנת להפיכה.

    בעל הפורטל לא "יירה לעצמו ברגל" ולכן לא ייתן יד לפרסומים שליליים.
    מצד אחד הוא מקבל כסף מבעל אתר הנופש ומצד שני ירשה לכתוב עליו ביקורת שלילית,
    זה בחיים לא יקרה – הפורטל יישאר ללא מפרסמים וללא הכנסות.

    אתר "המבקר" מעניק כלים ייחודים לבעלי בתי מלון וצימרים על מנת שיוכלו לנהל ולהגיב בצורה פשוטה ומקצועית לביקורות האורחים שלהם.

    לא פעם גם אנחנו נתקלים בביקורות אשר נוצרו ע"י מתחרים ואנשים בעלי אינטרס זר אך מיום ליום אנו לומדים ומשפרים את דרכי ההתגוננות מפני מקרים כאלו.

    לגביי נושא הבירור של ביקורות באתר Weekend , הרי זה מגוחך לומר "שעושים בירור מעמיק", וכאן נשאלת השאלה מה עושים במקרה שבעל אתר הנופש אומר שלא היו דברים מעולם ומצד שני האורח עומד מאחורי דבריו וטוען שאכן היו וקרו דברים ? האם תאמינו לאורח או לבעל אתר הנופש ?, האם תפרסמו את דברי האורח ?

    אתן דוגמה קטנה – באתר Weekend יש צימר שמפורסם תחת השם – בית הארז ,
    לצימר הזה לצורך העניין יש לא מעט ביקורות שליליות באינטרנט, ו ב Weekend הכל מעולה,
    למען גילוי נאות הבעלים של הצימר הוא בתפקיד בכיר באתר Weekend, ומה שגורם לי באופן אישי לשאול האיך זה ייתכן, שלאורך זמן אין ביקורות שליליות על אתר הנופש באתר Weekend. קצת חומר למחשבה…

    דרך אגב, זה לא נעים לשמוע ביקורות שליליות אף פעם וזה גם לא כיף, אך אם זו האמת אז כנראה שאין מה לעשות חוץ מלהשתפר ולהוכיח לגולשים שאכן בעל אתר הנופש משפר את טענותיהם של האורחים ומתייחס בכובד ראש לתלונותיהם.

    מר רועי אנגל הציפיות בין האורחים למארחים אינם קשורים לחוות דעת, אלא קשורים למידע ואופן הצגתו באתר וכמובן לחויות האירוח שעבר על האורח באתר הנופש.

    יחד עם זאת, אני רואה באתר Weekend את אחד הפורטלים החזקים בישראל בתחום הנופש, אך צריך לדעת להפריד בין מכירת נופש לגולשים ולבין חוות דעת אמיתיות אשר מעניקים משקל מכריע לגביי הזמנת נופש בישראל.

    בימים אלו אנו עובדים על הוספת אפשרויות שונות לדף אתר הנופש אשר יעניקו לו יותר מידע אודות השרותים אותם הוא מספק לאורחיו.

    אשמח לתגובות מגולשי הבלוג המדהים הזה.

    אני מאחל לכולם נופש נעים ובטוח !
    אתר "המבקר" – גולשים מדרגים צימרים ובתי מלון מומלצים.

  10. אנחנו היינו עכשיו בצימר "אהבה גלילית" באמירים. כפי שנאמר כבר- התמונות הבטיחו גן עדן. גם הטקסט היה מפתה. לא פחות מחופשה זוגית בשקט של הירוק להיבלע לשלושה ימים ולחזור הביתה מועצמים. אז הבטיחו.
    הגענו לצימר והאכזבה הייתה כגודל הצפייה. צימר קטנטן ומיושן, מקרר ריק. אפילו לא מי שתייה. שרותים צפופים, מקלחת ישנה, שום דבר מפנק. שלא לדבר על הצמידות של הצימר לכביש הראשי בו עולות משאיות ביום ובלילה ורעש המנועים אינו פוסק. חצר דהויה, כ-8 מדרגות עץ רעועות עד לדלת הכניסה…מיד הבנו את התמונה ויצאנו מהצימר לחפש את החופשה האבודה שלנו. ביקשנו מבעל הבית להסתפק בקנס סמלי שי כמה מאות שח, כיון שלא נגענו בשום דבר בצימר. אבל הוא לא התבלבל, וחייב חיוב על 2 לילות שלימים. בקיצור- השקר והגזלנות במיטבם. פשוט נסו להיזהר…

תגובות

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s