אנשים אוהבים להגיד מה שהם חושבים. ראו ערך 'נהגי מוניות' ו'רשתות חברתיות'.
ההצלחה של אפליקציות חברתיות כאלה ואחרות נעוצה בין השאר בזיהוי הצורך של הבן-אדם לקשקש, להשוויץ, להראות שהוא צודק, חכם, אולי אפילו יותר טוב מאחרים. החוכמה היא למצוא את הפורמט הנכון לאפשר לו לעשות את זה. תשאלו את צוקרברג.
קפוצ'ינו אובמה בבקשה
הם יצאו עם קמפיין שנקרא "Seven Election" שליווה כל אחד משלושת מסעי הבחירות שהתקיימו בארה"ב מאז, במסגרתו הופקו כוסות קפה to-go פוליטיות.
בתקופת מסע הבחירות ב-2008 (אובמה-מקיין), לקוחות שחשקו בקפה לקחת נדרשו לבחור באחת משתי כוסות:
מקור: Francis Anderson
הפעולה השיווקית והויראלית תפסה תאוצה. המוני אמריקאים התהלכו ברחובות ובמשרדים כשהם משקפים את עמדתם באמצעות כוסות קפה, מה שגרם לעוד ועוד אנשים, שלא היו בהכרח צמאים לקפאין, לרכוש כוס קפה ולהצהיר על המחנה המועדף עליהם. אגב, הבחירה להבחין צבעונית בין המועמדים היא מצויינת ומחזקת את האימפקט של הקמפיין ואת ערך השיוך, בדומה לעולם הכדורגל ("מי שלא קופץ צהוב"…).
מדי שבוע פרסמה הרשת מודעה ב-USA Today בה עדכנה בתוצאות המדגם ובכך העניקה ערך מוסף ללקוחות הרשת הרבה יותר ממודעה סטנדרטית.
בנוסף, הושק אתר אינטרנט שדיווח על תוצאות האמת לפי מחוזות, מה שהתברר כשיקוף של תוצאות האמת (בסטייה של 1-2% בלבד):
טייקאוף לקמפיין נעשה גם במסגרת הבחירות בפיליפינים ב-2010. כאן ספרתי עשרה מועמדים (ועשרה צבעים לכוסות). לפי האתר הפיליפיני זכה המועמד Noynoy Aquino ב-38% קולות של אוהבי הקפה. שוב סטייה של 2% בלבד אל מול תוצאות האמת לפיהן נבחר ע"י 40% מהקולות.
הייתי רוצה
קאנדי צ'אנג היא אמנית ששמה לעצמה מטרה – להפוך את העיר לנוחה יותר עבור תושביה.
תוך שהיא מחברת את המודל הכלכלי הבסיסי "היצע וביקוש" עם הצורך של אנשים לומר את דברם היא יצרה את פרויקט I wish this was – מדבקות פשוטות עם כותרת "I WISH THIS WAS" ומקום למילוי טקסט חופשי. המדבקות עצמן עשויות מויניל כך שניתנות להסרה בקלות ולא פוגעות בסביבה. היא הדביקה מדבקות כאלה על חנויות שעמדו ריקות, צרפה טוש מחיק ואפשרה לציבור החולף על פניהן לומר את דברו.
הפרויקט החל בניו אורלינס בסוף 2010 והוא ממשיך עד היום תוך שהוא מתפזר למדינות וערים נוספות ותופס כיוונים אחרים.
בין השאר הרעיון פותח לאפליקציה הנקראת NeighborLand המחברת בין תושבים אכפתיים לגופים הנכונים ולמידע רלוונטי.
גם Stiktu אימצו בחום את הרעיון ויצרו אפשרות להדבקת מדבקות הערה וירטואליות לאייפון/אנדרואיד אותן ניתן לשתף אח"כ עם העולם.
– –
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard