קוג'י סוזוקי (Koji Suzuki), סופר יפני מפורסם, כתב נובלת אימה בת תשעה פרקים (DROP", 2009") שעלילתה מתרחשת בשירותים ציבוריים (בתרבות היפנית, אגב, מאמינים שרוחות רפאים מסתתרות דרך קבע בתאי שירותים). הוא חבר ליצרנית נייר הטואלט היפנית Hayashi, אשר הדפיסה את הנובלה בגרסה מקוצרת ע"ג גלילי נייר (באופן שהעלילה הודפסה מספר פעמים בכל גליל). הגלילים הופצו בשירותים ציבוריים ואפשרו לציבור המבקרים לקרוא פרקים מתוך הנובלה (תלוי לאיזה קטע של הגליל הגיעו) ולהרגיש ממש בזירת האירוע. לאלו שנותרו סקרנים ומפוחדים (כי נגמר להם הנייר) הוצעו גלילים למכירה ב-2.20$ האחד.
מדית נייר הטואלט מרתקת בהרבה מובנים. היא נמצאת במקום בו לא פעם יש צורך בחומרי קריאה. היא רפיטטיבית ויכולה לשרת צורך בהדפסה חוזרת ונשנית של אותו הדבר. וכמובן שיש בה את ערך הזילות בילט-אין, למי שרוצה להעביר מסר ביקורתי אולי.
אספתי עבורכם כמה דוגמאות לשימוש בבתי שימוש.
מכירים את Shitter?
מקור: Laughing Squid
אחלה של שירות/גימיק, אותו יצרו 3 יזמים אוסטרליים, המוצע למשתמשי Twitter – תמורת 35 דולר, אפשר להזמין ארבעה גלילי נייר טואלט עליהם יודפסו כל הפידים של המשתמש (אגב, יכול לשמש כאחלה מתנה או רמז לחברים שמייצרים פידים עם ניחוח של בית שימוש).
Veloblitz מציריך (שוויץ), חברה המציעה שליחויות באופניים, מבססת את הקמפיין שלה על תובנה מאוד בסיסית – אחד הדברים המרגיזים בחיים הוא להתקע בשירותים בלי נייר:
מקור: guerilla-marketing.com
Crumpler, מותג התיקים האוסטרלי האופנתי והצבעוני, מפיץ באומץ רב 100,000 גלילי נייר טואלט בתאי שירותים ציבוריים ברחבי ארה"ב, אוסטרליה, קנדה וניו זילנד ומצליח להעלות חיוך בקרב המבקרים:
מקור: quizz.biz
La Hacienda היא רשת מסעדות מקסיקנית שהסלוגן שלה הוא "The Hottest Food in Town". ביוזמתו של משרד הפרסום Pkp Proximity האוסטרי, הותקנו ב-37 מסעדות הרשת מיני מקררים ובהם הוצעו נייר טואלט מקוררים, לרווחת הסועדים במקום:
מקור: www.funnyjunk.com
School of Visual Arts (ניו יורק) יצא בקמפיין מקסים, "Think", המעודד סטודנטים פוטנציאלים לתעד את רעיונותיהם בכל מקום:
מקור: Sharenator
Burak Kanyak הוא מעצב תעשייתי ממונטריאול (קנדה) שכבר הזכרתי כאן בעבר, וזו ההצעה שלו לטמפלייט לכתיבת קורות חיים (או: דרך נהדרת להמחיש למעביד הפוטנציאלי שאתה ה-בן אדם המתאים לעבודה):
– –
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard
מעניין! בגלל שאפקט הזילות כל כך נוכח, בשביל פרסום טוב על נייר טואלט באמת צריך לא מעט חוש הומור ושנינות, וגם קצת אומץ.