סוג א'

קולגה / חבר סיפר לי לא מזמן שכשהוא עובר על מיילים במחשב שלו ואין לו סבלנות לכתוב ללקוחות שלו תשובות ארוכות הוא כותב תגובה קצרה ובוחר בחתימת מייל אלטרנטיבית שהכין מבעוד מועד – 'Sent from my iPhone'. כמה פשוט, ככה חכם. העתקת המשפט מעולם המובייל המיידי והזמין לסביבת המחשב נותנת לגיטימציה לתגובה ישירה ולא מושקעת שבמקום שתתפס ככזו, תראה כזמינות ראויה להערכה של המעצב.
תחשבו על זה. ישנם כל כך הרבה דפוסי התנהגות ומקומות מובנים מאליהם עבורנו, שמרוב שאנו מורגלים אליהם לא יוצא לנו לעצור ולזהות בהם מקום ליצירתיות ולהעברת מסרים.

כזו היא גם התווית הקטנה שמחוברת למוצרי טקסטיל. מספרת על ארץ היצור, על מידות, על הרכב הבדים ואיכותם, על הוראות כביסה. 100% אינפורמציה, 0% שאיפות מעבר. ודווקא משום שזו מהותה, יש בה פוטנציאל גדול להפתיע.

אספתי כמה דוגמאות נהדרות. אתחיל מהמתנה שהילדה שלי קיבלה מסבא שלה שחזר מטיול בדרום אפריקה. בובת אריה פרוותית, שהתווית הקטנה שמחוברת לה לטוסיק מספרת בדרך אותנטית מהיכן היא הגיעה.

africa

תמיד תהיתי מה אומרים הסמלים שמנחים כיצד לטפל נכון בבגדים. ידעתם למשל שריבוע מייצג ייבוש? ועיגול – ניקוי יבש?

מקור: Bored Panda

ידוע לכולנו שתעשיית האופנה סובלת מניצול נוראי של כח אדם והעסקתו בתנאים לא תנאים.  American Apparel עיצבה תוויות שמדגישות שהיא אינה משתפת פעולה עם ניצול מהסוג הזה.

מקור: Adsoftheworld

לפי ארגון Goodwill עולה כי 23.8 מיליארד פאונד בגדים מסיימים את דרכם במטמנות בארה"ב מדי שנה. בשיתוף פעולה עם Levi's שהולכת על הפגנת אכפתיות חברתית, הפיקו תוויות עם הוראות לשלב שהבגד הופך לא רלוונטי. בכך מאפשרים ל-1.5 מיליון אנשים בארה"ב וקנדה לקבל ביגוד שכנראה לא היה מגיע אליהם.

מקור: internet assets

Otto היא חנות אופנה מקוונת (גרמניה) ולא רבים מלקוחותיה יודעים שהיא גם משווקת חבילות נופש. וכדי לקדם את הסיפור (באמצעות משרד הפרסום Kolle Rebbe), פרטי הביגוד שנשלחו למזמינים הגיעו עם תוויות שמתפקדות כקטלוג רחיץ. הלקוחות הוזמנו לדפדף בין חבילות נופש מוצעות, בפורמט של 3 על 6 ס"מ. בנוסף, לאחר כביסה של 30 מעלות, נחשף קוד סודי המאפשר השתתפות בהגרלת חופשה מתוך הקטלוג.

Top Gear, מגזין הרכב של BBC, מנהל מערך merchandize עם חולצות הרבה פחות מוצלחות מהתווית עצמה:

מקור: Daily Picks and Flicks

Sack Wear מעצבים ומוכרים טישרטים. ואיזה Stationery מגניב עיצבו להם ב-Three Advertising:

גם רכבים צריך לדעת לשטוף. XXL Carwash, שירותי שטיפת רכבים מהאג, הולנד (באמצעות משרד הפרסום Houdini) ביצעו טייקאוף לתווית בדמותו של פלאייר, אותו מיקמו בחיבור שבין הפגוש ותא המטען להשלמת המראה הנכון.

מקור: H&'tM

ולסיום, הברקה טכנולוגית. המעצב Sangmin Bae המציא תווית שעובדת בטכנולוגית RFID (טכנולוגיה לזיהוי באמצעות תדרי רדיו) ויודעת לתקשר עם מכשירי חשמל שעובדים באותה טכנולוגיה (מכונות כביסה, מייבשים, מגהצים וציוד לניקוי יבש) באופן שהמידע הרלוונטי יוזן מהם באופן אוטומטי לתווית הבגד.

מקור: Digital Culture

– –

ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard

9 מחשבות על “סוג א'

  1. שוב מאוד נהניתי מהפוסט. הפוסטים שלך מאוד מגוונים ועד כה כל מה שקראתי (שלושה במספר, אני חדשה פה) היה מאוד מעניין. כיף

  2. איזה בלוג מ-ה-מ-ם!
    אני אשמור לי אותו כמו חבילת סוכריות וכל יום אקח לי עוד אחת…
    מקסים פה!

תגובות

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s