עוד מעט ראש השנה, ואנחנו הולכים לשתות קצת (לכבוד השנה החדשה, או סתם כדי להקל את חווית האירוע המשפחתי), שזה אחלה, רק אם לא נוהגים אחר כך.
לא, באמת, אני מתה מפחד. אני לא סומכת עליכם. בעיקר כי האכיפה פה לא משהו, כי אנחנו ישראלים וידועים בתרבות ה'סמוך' (בירה-אחת-כולה) וכי אין כאן מבוגר אחראי שיחנך אותנו.
במקום זה, יש לנו את לפ"מ ואת "חושבים חיים", המותג הרשמי מטעם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, שאמור ללמד אותנו אחריות מהי. יש אסטרטגיה, יש פילוח קהל יעד (17-34), אבל אין באמת הבנה עמוקה כיצד לעשות את זה.
ספר המותג (ששווה פוסט בנפרד) מלמד בין השאר את חוקיות הופעת הלוגו והפנייה השונה לאוכולוסיות השונות, בינהן האתיופית, החרדית והערבית (רק טורקיז הם מבינים!).
הוא גם מציג את החוקיות הפרסומית. הנה כמה דוגמאות:
ויש גם כרזות מוכנות לשימוש:
ושיהיה לנו בהצלחה.
הנושא הזה חשוב מדי בשביל לזרוק את מלאכת הפרסום על לפ"מ. מעבר לאיך שהדברים נראים ומתקשרים, גם אמצעי הפרסום המסורתיים לא עושים את העבודה. כדי להגיע לאותו קהל יעד סורר ולחנך אותו, צריך לדבר בשפתו (איור של בירה נוהגת והביטוי "לא שמים פס" אינם התשובה) ולהגיע עד אליו. לזירת האירוע, לפני שהפכה לכזו. לברים ואם צריך גם לבקבוק עצמו.
הנה כמה קמפיינים מצויינים שיכולים ללמד גם אותנו איך אפשר לעשות את זה טוב יותר, חלקם ביוזמת ברים ומותגי בירה שהחכימו לשלב פרסום עם אחריות חברתית.
רשת ברים ברזילאית הכוללת את Bar Aurora ו-Boteco Ferraz (באמצעות Ogilvy Brazil) תופסת את לקוחות הבר ברגע המדוייק בו שוקלים האם לנהוג לאחר ששתו, רגע החשבון.
החשבון המקורי מציג לצד עלות המשקאות גם הוצאות כבדות שעלולות להתווסף כתוצאה מנהיגה בשכרות:
מקור: welovead
מעבר להעלאת המודעות (בזמן הקמפיין חלה עלייה של 80% בהזמנת מוניות מהברים), לקוחות הבר שמרו את החשבון כדי לשתף עם חברים. בתוך חודש, הקמפיין הפך לנושא חם בטוויטר, זכה ל-200,000 צפיות ביוטיוב, 503,000 אזכורים בגוגל וסוקר בבלוגים רבים בברזיל ובספרד.
משרד התחבורה באנגליה, באמצעות משרד הפרסום Leo Burnett, פונה לגברים שתויים בברים בקמפיין שנקרא "Think!" המשווה את העמידה ליד המשתנות לחוויה של אסירים בכלא:
מקור: Adeevee
מלון Marriot בהודו ידוע בזכות מועדון הלילה שלו, Enigma. בשיתוף פעולה עם חברת מוניות מקומית, עושה שימוש פשוט נהדר בחותמת המוטבעת על ידי הבליינים בכניסה:
מקור: Sorted Interests
לא רק שחברת המוניות קיבלה אקסטרא 30 פניות בלילה, מועדונים נוספים החלו לאמץ את השיטה.
Guinness קנדה (BBDO) מייצרת מהדורה מוגבלת של פחיות תחת הקמפיין "enjoy responsibly":
מקור: Adsoftheworld
Vazir Breveries, בירה הודית, עושה שימוש נהדר בפקק של הבירה:
מקור: Ocosio
HADD (קיצור של Hispanics Against Drink Driving) מנצלים את רגע המפגש של הנהג השתוי עם רכבו כדי לקדם את הנושא. ברחבת חנייה עמוסה הסמוכה לחוף מיאמי נתלו סרטים המדמים זירת פשע:
קריאייטיב: Lars Mars Jorgensen
– –
סעו בזהירות ושתהיה שנה טובה!
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard
אני חושב שהדוגמאות והנתונים שהבאת כאן מראים שקצת כישרון, קצת חשיבה יצירתית, והרבה מאמץ לשבור את המסגרת יכולים גם להציל חיים. חבל שבארצנו זה לא מעניין אף אחד. מזל שלאתיופים יש צבע משלהם.
תכלס.
לא ידעתי אם את מכירה וחשבתי שאולי ימצא חן בעיניך
http://www.pitria.com/anar-foundation-only-for-children
מכירה, תודה 🙂