יום כיפור הוא זמן איכות בשבילי. אני לא צמה, אבל הולכת לבית הכנסת הרפורמי שבקצה הרחוב שלי, שם מעורבבים גברים ונשים, שרים את התפילות ומקשיבים להיבטים האקטואליים שלהן מפי הרב.
אני אוהבת את השקט הנדיר הזה, את האינטרפרטציות החילוניות ליום הקדוש, את הדינמיקה בקבוצות ילדים עם אופניים, את הבגדים הלבנים, את ריח הגויאבות שמבשם את הרחוב, את המוסיקה של השופר. דווקא ביום המורכב והקשה הזה, בולטת ביופיה הפשטות.
אז לפני שאנחנו שוקעים בחשבון נפש, הנה כמה קמפיינים שמבקשים סליחה.
Greenpeace בשיתוף tck tck tck, תלו פוסטרים בשדה התעופה בקופנהגן (2009), בו נחתו מנהיגים מכל העולם בדרכם לכנס COP15 United Nations Climate Change. בפוסטרים נראים מנהיגים בינהם ברק אובמה, ניקולא סרקוזי, לואיז אינסיו לולה דה סילבה, אנגלה מרקל, קווין ראד וגורדון בראון כשהם מבוגרים יותר, בהתאמה לשנת 2020, ומבקשים סליחה על שלא עצרו את שינויי האקלים אז, ב-2009:
מקור: Ads of the world
כשנכנס Geordie Greig העורך החדש של העיתון הלונדוני Evening Standard לתפקיד, הוא ביצע מחקר שוק שחשף כי הלונדונים תופסים את העיתון כמשקף באופן שלילי את העיר החיובית שלהם.
באמצעות משרד הפרסום McCann Erickson המקומי, יצא בקמפיין בו מבקש העיתון סליחה מהקוראים על התנהלותו עד היום (על חשבונה של העורכת הקודמת שכיהנה בתפקיד 7 שנים).
בתחנות אוטובוסים וב-tubes נתלו שלטים המבקשים סליחה. סליחה שאיבדנו קשר, סליחה שהיינו שליליים, שהיינו צפויים, שלקחנו אתכם כמובן מאליו.
Monteith's ביקשה לשכנע את לקוחותיה הניו זילנדיים שהסיידר שלה עשוי מפירות טריים ולא מסירופ. באמצעות סוכנות הפרסום Colenso BBDO, הוחלט להכניס ענפים אמיתיים, מעצי הפירות, לתוך מארזי הבקבוקים ולתמוך במהלך בשילוט חוצות מתנצל. כשבועיים לאחר השקת הקמפיין, הסיידרים נחטפו מהמדפים עם גידול של 32% במכירות, והרווח מהמהלך הכניס פי 50 מההשקעה בו.
ולסיום, שילוט לחנות פרחים:
– –
גמר חתימה טובה.
ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | AbadiGuard
אני אוהב את הבלוג שלך. הוא מזכיר לי שיש בעולם אנשים חכמים.
תודה רבה מולי 🙂