בסטודיו שלי יש שידה עם מגירה יקרה לליבי, הנפתחת עם כל פרויקט חדש.
תמיד הייתי אספנית של ספרי סקיצות. במגירה שהקדשתי לטובת העניין מתארחים לזמן מוגבל עשרות ספרונים בכל מיני גדלים וכריכות, אותם אספתי, קניתי וקיבלתי ממי שמכיר ואוהב אותי באמת. ובכל פעם שהצטרף לו ספרון כזה למגירה, הרגשתי שקיבלתי עוד הזדמנות לעוף. השילוב של דפים איכותיים, נקיים, כרוכים בקפידה עם עפרונות רכים או דיו שחור הוא שעושה למוח שלי להרגיש בבית. להניח לרעש בצד ולאפשר לעצמי להתבטא מאפס. כמו רקדן שעולה על פרקט מצוחצח.
כחלק מחיפוש תמידי אחר ספרי סקיצות פוטנציאלים, אספתי כמה פרויקטים מדליקים שלוקחים את חווית השרבוט בספרי הסקיצות צעד אחד קדימה.
Burak Kaynak, המעצב הקנדי (שאת עבודותיו סיקרתי לא פעם) עיצב את "Sliced Bread Notebook". הולך מצויין עם הקפה של הבוקר.
המעצב הטורקי Ozan Akkoyun יצר עבור Happily Ever Paper את ״Mood Book״, ספר המאפשר לתייג כל יום ברגש. פשוט קורעים את הרגשות שאינם רלוונטיים לאותו יום ומשאירים את אלו שכן. עם הזמן הופך הספר לסוג של מראה אחורית אישית ומרתקת.
הנחת העבודה בבסיס הפרויקט ״Selfbook״ של המעצב Rıza Çankaya היא שקהל היעד של ספרי סקיצות קריאטיבי מספיק כדי ליצור לעצמו ספר סקיצות בהתאמה אישית. הערכה שיצר מכילה כמה אופציות לכריכות וספירלות, דפים מחוררים ומדבקות של צורות ואותיות, מהם ניתן להרכיב ספר או מספר ספרים.
מתוך Happily Ever Paper
ב-Monkey Business הלכו עם הקונספט הזה רחוק יותר. מדוע לא לאפשר לאסוף את הדפים לבד, כחלק מההשראה והקריאטיביות שבתהליך? קבלו את ה-Eco Clip:

באופן אישי אני לא יודעת אם הייתי מסתדרת עם גריד כל כך נוקשה, אבל תהליך יצירת הפרויקט מאוד מעניין וגם התוצאות הויזואליות:
ונסיים בספר הכי נחשק בעיניי (כאן אזכיר שהיתה לי יומולדת לפני שבוע), "Walls Notebook", מבית the המעולים (!). הספר מכיל 80 צילומי קירות מרחבי ניו יורק ומאפשרים לכל אחד מאיתנו להרגיש כמו אמן גרפיטי בלי לקחת סיכון.
צילומים מתוך Wantist
– –
ליאת אבדי | AbadiGuard | liat@abadiguard.com