kitchenbug

השלב הראשון בעיצוב לוגו הוא תמיד השלב הקשה ביותר עבורי. הוא מתחיל בסידור עונתי של ארון הבגדים / ניקוי מאסיבי של התנור (פנים וחוץ), ממשיך בלימוד הבריף וניתוח רפרנטים, עובר לסקיצות על גבי סקיצות ומסתיים לרוב בשלוש אופציות שונות. לא פשוט.
כמעט תמיד, בדיעבד, נבחרת אופציה שיצרתי בשלב מתקדם ובנונשלנטיות יחסית, אחרי שהייתי כבר עמוק בתהליך והדברים הטובים באמת התחילו לצוץ בצורה טבעית בזכות השילוב המנצח של עפרון ודפים חלקים.
המצב האידיאלי הוא כאשר הלקוח בוחר את האופציה שאני הכי אוהבת (שלרוב ממוקמת ראשונה בפרזנטציה) וכל שנותר הוא להדק אותה בשמחה. במקרה שהאופציה הפחות מועדפת נבחרת (ולא עוזרות ההמלצות שלי לשקול מחדש את העניין) התחושה היא שנטשתי מאחור ילד אהוב.

החבר'ה מ-kitchenbug בחרו באופציה שהכי פחות אהבתי. אבל בסופו של תהליך, הרגשתי שהם עשו בחירה פשוט מצויינת. וכששואלים אותי מהו תהליך עיצוב טוב, זו בפירוש דוגמא נהדרת. תהליך בו גם אני למדתי משהו, תוך כדי דיאלוג אמיתי, נטול אגו.

kitchenbug היא פלטפורמה מבוססת אינטרנט לניהול אוסף מתכונים אישי מכל מקום בעולם. הטכנולוגיה בבסיסה מאפשרת ניתוח מתכונים והפיכתם לאינטראקטיביים. המשתמשים יכולים, בין השאר, לקבל את ניתוח הערכים התזונתיים במתכון (כולל המלצות לבעלי רגישויות למזון), לגזור רשימת קניות להכנתו ולכייל את המתכון לפי מספר סועדים ושיטות מדידה שונות.

הכיוון הרעיוני המרכזי בו התמקדתי הוא יצירת סמל שיקשר בין kitchen ו-bug. חיפשתי אלמנטים שיכולים לעבוד ביחד, מעולם כלי המטבח ומעולם החרקים, לצד נסיונות טיפוגרפיים.

kitchenbug_logo1-1296x626

kitchenbug_logo2-1296x626

מתוך הסקיצות והכיוונים גזרתי את האופציות הראשונות הבאות:

kitchenbug_logo3-2-1

kitchenbug_logo3-1-1kitchenbug_logo3-3-1

kitchenbug_logo3-4-1

הם לקחו כמה ימים וחזרו אלי עם החלטה: נמשיך עם הרביעית. זה היה מעניין לשמוע שהם לא שקלו אותה רוב הזמן והתייעצו לגבי שלוש הראשונות, אבל ככל שבחנו אותן גילו את הפוטנציאל דווקא באחרונה (גם בשירות התוכן בהמשך).

כשאני מסתכלת על כל האופציות, ברור לי שדווקא אותה לא לקחתי באמת ברצינות (לא התאמה מוצלחת במיוחד של פונט). בשלב הבא, עבדתי בדיוק על זה. בחירת האותיות ועבודה על הלוגו כיחידה רציפה (ללא שבירת שורה). לאחר שבחרנו פונט, עברתי לעיצוב הכפפה, בהתאמה.
המטרה: הכפפה אמורה להראות ככפפת מטבח (ולא אגרוף) ואם אפשר גם שיהיה 'לייק' על הדרך.

kitchenbug_logo4-16-40-47-1296x626

בשלב הסופי עבדנו על צבעוניות. הבחירה הטבעית למטבח היא לרוב אדום/כתום. האדום מייצג בישול שהוא יותר מסורתי (ארוך וכבד יותר). הוא מככב בלא מעט מותגים של מכשירי חשמל וכלי מטבח מקצועיים. הכתום נראה מתאים ממבט ראשון, אבל הוא עלול להתקשר לאוכל שנתפס כפחות בריא (יותר מטוגן, שומני, אוכל מהיר).

אופציה נוספת שיצרתי היתה בגוון ירוק זית-חם המסמל מטבח בריא, בדגש על חומרי גלם איכותיים, ערכים תזונתיים ושמירה עליהם. הוא מייצג מטבח שמח ומעודכן (ממאכלי שוק ועד ביסטרו), בניגוד לירוק דשא שמייצג בדרך כלל מזון אורגני/טבעי/צמחוני.

זהו בפירוש אחד הלוגואים האהובים עלי מאז ועד היום.

kitchenbug_logo5-1296-1296x1296

נכון שזנחתי בכאב את קונספט ה"באג". מצד שני, אם מסתכלים מספיק זמן על הכפפה, אפשר גם לראות חצי פרפר.

– –

ליאת אבדי | liat@abadiguard.com | סטודיו AbadiGuard

6 מחשבות על “kitchenbug

  1. גם אני לא מרגיש שזנחת את "הבאג", כי אצלי במבט ראשון הסמל היה כפפה/פרפר כזה… לוגו מדהים!

  2. איזה פוסט מעניין 🙂 תודה ששיתפת אותנו בתהליך. בתור לקוחה של מעצבים גראפיים תמיד תהיתי מה התהליך שקורה אצלכם בראש ובלב…

תגובות

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s